01 430 15 12
info@interiering.com

Akustične zavese

Akustične zavese

Akustične zavese  v prostoru ublažijo odmev in odboj zvoka ter spremenijo akustiko prostora. To vedo predvsem ljubitelji glasbe in domačega kina. Na voljo je več različnih materialov z različnimi lastnostmi. Najpomembnejša lastnost je voluminoznost teh tkanin. Ta zagotavlja, da bo reverbacijski ali odmevni čas v prostoru krajši. Preglejte naš VODIČ PO LASTNOSTIH AKUSTIČNIH TKANIN.

Največkrat uporabljen je žamet, ki pa mora biti primerne gramature. Žametne tkanine so lahko bombažne ali poliesterne. Nekatere tkanine imajo poleg akustičnih lastnosti tudi zatemnitvene. Za akustične rešitve v studih in gledališčih uporabljamo gledališki MOLTON, ki je najbolj učinkovita ter ekonomična rešitev.

Poleg žametnih zaves se uporabljajo tudi t.i. "dimout" tkanine", ki zagotavljajo poleg absorbcijske funkcije, tudi zatemnitveno in termo-izolativno funkcijo. Večina tovrstnih tkanin je tudi ognjeodporna v skladu z EU standardi.

V nadaljevanju vam predstavljamo tehnične lastnosti in uporabnost dveh tovrstnih tkanin ter predstavitev projekta pisarniških prostorov v Ljubljani z uporabo volnenih zaves "WOOLSERGE":

WOOL SERGE